

Bram Wiekens komt met derde verhalenbundel: Bie pad en weg

Bie pad en weg, Grunneger verhoalen over minsen en daaier is de derde verhalenbundel van Bram Wiekens (64) uit Ommelanderwijk. Afgelopen zaterdag was de boekpresentatie in De Stainkroeg in zijn woonplaats. Sinds vandaag is het 168 pagina's tellend boek verkrijgbaar. De 69 korte verhalen in het boek zijn geïnspireerd door zijn eigen belevenissen of door die van mensen om hem heen.

Bram Wiekens schrijft niet alleen boeken, hij heeft ook een website.
Gedachten en verhalen delen
Zoon Bram Wiekens: "Hij wilde deze website graag om met regelmaat zijn gedachten en verhalen te kunnen delen. Hij heeft op deze website een aantal series fictieve verhalen staan, maar ook non-fictie. Onder andere herinneringen aan zijn grootouders waar hij als kind graag was. Mede omdat zijn ooms daar ook vaak waren op de motor en hij dat zo ontzettend leuk vond. Oom Harm was bij de boekpresentatie aanwezig en vertelde een anekdote over die keer dat mijn vader voor op de tank van de motor mocht en ze zo hard gingen dat hij haast geen adem kon halen."
Teruggekoppeld
Het meest gelezen onderdeel van de site is Bie pad en weg. "Ook een non-fictie serie waar hij vaak via een gebeurtenis van nu uitkomt bij herinneringen aan vroeger. Die worden dan vaak weer teruggekoppeld aan het heden."
Content
Uitgever Arie Krijgsman was bij de boekenpresentatie aanwezig. Abel Wiekens: "Hij gaf aan zeer content te zijn met het boek. Vooral omdat er tegenwoordig steeds minder in het Gronings wordt uitgegeven en hij het belangrijk vindt om het Groninger dialect in stand te houden. Door het succes van Koakelbonen en de lezersaantallen van de verhalen op mijn vaders website heeft hij er vertrouwen in dat Bie pad en weg het goed gaat doen."
Muzikale inbreng
Henk Schaart en Bram Wiekens' kleindochter Ilse namen de muzikale inbreng tijdens de boekpresentatie voor hun rekening (onderste foto).
Foto - boven: Bram Wiekens (achtergrond) in conclaaf met de boer - gespeeld door Sander Muskee - die in het verhaal Sprutters een hoofdrol speelt. De boer 'eiste' zijn royalties op.