

Koningin Màxima naar Bourtange voor Meer Muziek in de Klas

Hoog bezoek vandaag in vesting Bourtange. Koningin Máxima bezocht deze plaats vandaag als erevoorzitter van stichting Méér Muziek in de Klas. In Bourtange werd het MuziekAkkoord Groningen-Oost getekend. Daarin staat welke organisaties zich inzetten voor muzieklessen op alle basisscholen en hoe ze dat doen. Het bezoek was onderdeel van de campagne '50dagenmuziek.

Dat is van Méér Muziek in de Klas, ter ere van de vijftigste verjaardag van de erevoorzitter. De campagne draagt bij aan het doel van de stichting én de wens van Koningin Máxima: structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen.
Akkoord
Het akkoord werd ondertekend door afgevaardigden van 20 partijen. Dat waren onder meer de gemeenten Veendam, Oldambt, Pekela en Westerwolde. Met 4 kunstinstellingen, 3 scholenkoepels en diverse muziekorganisaties bundelen zij de krachten.
Inzetten
Harry van der Laan van het Winschoter cultuurhuis De Klinker: "Vandaag werd gevierd dat we ons samen voor muziekonderwijs blijven inzetten."
Balletgezelschap
Méér Muziek in de Klas ambassadeurs Oeds Westerhof (Friesland), Mirjam Pauwels (Drenthe) en Paul de Rook (Groningen) waren ook in Bourtange. Er waren optredens van onder anderen Elske deWall, Hannah Mae, de Groningse muziekleraar Michael Hiariej met zijn schoolband en het balletgezelschap van Rianne Wiersma uit Veendam.
Meiden
De meiden Isa Plenter uit Zuidbroek, Isis de Vries (Meeden) en Sophie Grashuis uit Muntendam maken deel uit van dit balletgezelschap.
Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich in voor structureel muziekonderwijs voor alle 1.4 miljoen basisschoolkinderen in Nederland. Muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage aan de cognitieve, sociale en creatieve ontwikkeling van kinderen. De stichting laat zien hoe waardevol muziekonderwijs is. Ze vergroot kennis van leerkrachten en brengt regionale samenwerkingen tot stand tussen scholen en hun culturele omgeving.
Foto's: Bart van Heemskerk / Méér Muziek in de Klas.