

Plastic emmer is geen verpakkingsmateriaal in Midden-Groningen

Plastic emmers mogen in Midden-Groningen niet als verpakkingsmateriaal worden aangeboden. Dat vertelden wethouder Peter Verschuren en beleidsmedewerker afval Wout Vink dinsdagavond tijdens de inspraakavond over het nieuw afvalbeleid in Midden-Groningen in dorpshuis De Menterne in Muntendam. Aanvankelijk verschilden ze hierover van mening. Een ambtenaar bracht uitkomst.

Hij maakte een einde aan de discussie en zei dat plastic emmers niet als verpakkingsmateriaal mogen worden aangeboden.
Discussie
Door deze discussie was het voor zowel Verschuren als Vink duidelijk dat de burgers goed moeten worden geïnformeerd over het afvalbeleid.
Communicatie
Verschuren: "Goede communicatie is belangrijk. We moeten daar stevig mee aan de slag."
Afvalcoaches
De gemeente Midden-Groningen wil 3 afvalcoaches aanstellen. Die vervullen een belangrijke rol in het directe contact met de inwoners. "Ze moeten de inwoners uitleggen waarom een zak is blijven liggen en waarom die is afgekeurd."
Lediging
Voor de grijze container wordt nu per lediging betaald. Dus niet per kilo. Het is, aldus Verschuren, de bedoeling dat dit gehandhaafd blijft.
Gemiddeld 9.4
In de voormalige gemeente Menterwolde boden de huishoudens de grijze container (restafval) vorig jaar gemiddeld 9.4 keer aan. In Hoogezand-Sappemeer lag dat aantal tussen 10.5 en 11. In Slochteren werd het afgelopen jaar nog niet betaald per keer (diftar) dat de afvalbak bij de weg werd gezet. Daar lag het gemiddelde, met 25 keer, dan ook veel hoger.
Eerder bericht: Verdwijnen chemokar, textiel en recyclewagen uit straatbeeld?
Foto: Peter Verschuren (links) en Wout Vink.